måndag 31 oktober 2016

Lite shopping

Jag har blivit tipsad om en cykel att köpa, från två oberoende källor. Det måste vara en bra cykel! Jag ska nog faktiskt få titta och känna på en likadan hemma hos en bekant vars fru har en sån. Det blir bra. Det är en sån här:




http://www.planetx.co.uk/i/q/CBPXLDNAPEX1/planet-x-london-road-sram-apex-1-hydraulic-disc-road-bike


Jag har även fått tips om bra siter att köpa baddräkt på, tex simbutiken.se eller Tyr shop via lass.se. Det känns väldigt svårt att köpa baddräkt på nätet dock, så jag ska nog svänga förbi en sportaffär och känna/klämma lite.

söndag 30 oktober 2016

Ensam hemma

Det har varit en dålig period, alldeles för mycket stress på jobbet, för mycket stress hemma, fel mat och dryck, resor, tidsbrist, mens.

Nu är jag på väg tillbaka igen! Jag har fått några dagar alldeles för mig själv hemma i samband med barnens höstlov.

Igår sprang/gick jag 13,6 km. Det var det längsta jag gjort hittills i livet. Roligt! Jag var jättetrött hemma, otroligt motigt att komma ut, men efter ett par kilometer släppte det och jag fick lust att springa. Jag hade en ljudbok i öronen, det hjälpte till att klara av att vara ute så länge tror jag. Och så sken solen. Jag tog det lugnt, så det blev aldrig outhärdligt jobbigt heller. Kul att veta att det funkar med längre distanser också.

Oktober kommer att sluta med 16 träningspass enligt endomondo. Jag tror att jag har registrerat allt jag gjort, och tagit bort sånt som inte borde räknas. Också roligt att ge sig själv kvitto på att jag kan träna så många gånger som jag vill träna. Skönt att nå sitt månadsdelmål! Och jag är helt på banan fortfarande med mina kilometermål före årsskiftet. Förra veckan hade jag en svacka, men det tog jag igen den här veckan.

Det ska bli någon slags träning idag med. Eventuellt ett pass på gymmet. Jag ska på massage kl 10, kanske lyfter jag lite efter det? Eller så åker jag till Tornby och köper en baddräkt och tar en sväng till simhallen. Eller nåt annat. 

söndag 16 oktober 2016

11 veckor - mindre än 14 mil

Jag satte ju ett mål för mig själv för åtta veckor seda - att springa 250 km från då fram till årsskiftet.

Jag håller mig till planen, och till och med lite över plan.

Efter dagens 3,5 km är det mindre än 14 mil kvar totalt. Det kommer att gå fint!

Kommande vecka ser jag en viss risk att jag inte når distansmålet, men jag ska försöka få till träningen trots kvällsaktiviteter flera kvällar, samt att jag reser till Stockholm till helgen. Men med nåt lunchpass och kanske nån transportjogg ska jag nog lyckas få ihop det ändå. 

Snabb, snabbare, snabbast

Idag tog jag en kort runda medan maken fixade lunch. Jag gick ut i normalt tempo, som jag brukar bort till skogen. Sen tryckte jag på lite för att hålla tempot och inte sacka, och när klockan pep om att det bara var en kilometer kvar kände jag att jag fortfarande hade bra energi kvar i kroppen. Sista kilometern blev alltså min snabbaste. Sånt tycker jag är lite kul.

onsdag 12 oktober 2016

45 sekunder

45 sekunder.

Det är allt det tar.

45 sekunder.

Jag försökte räkna hur många jag hann med, men tappade bort mig efter två.

45 sekunder.

Jag trodde att jag skulle förvandlas till en liten blöt trött pöl på golvet.

Hur kan burpees vara så jobbiga?!?

30 minuter kondition med stepbräda i högt tempo kommer inte ens i närheten av samma tröttma.

45 sekunder. Det är allt det tar för att göra tvärslut på mig.

Efter passet idag satt jag en stund på bänken i omklädningsrummet och kände hur armar och ben skakade. Det var länge sen jag var så trött!

45 sekunder. Det är ju löjligt! Måste bli bättre på burpees. 

måndag 10 oktober 2016

Köpa cykel

Gaaah! It's a djungle out there!

Här står jag med min gamla trotjänare, en fem år gammal treväxlad 28tums Biltema Citybike med trasig handbroms. Den tar mig till och från jobbet varje dag, och ibland på olika ärenden in till stan eller liknande. Visst har jag funderat på att byta ut eländet, men den rullar, den tar mig från punkt A till punkt B, och så är det bra med det.

Och nu ska jag cykla tjejvättern. 10 mil på cykel. Självklart vill jag ha en mer ändamålsenlig cykel. Men, hur hittar jag en? Hur i hela friden ska jag veta vad jag ska ha? Vad har du för budget frågar nån. Inte vet jag! Jag har ingen aning om vilket pris som kan tänkas vara rimligt för en nybörjarcykel. Jag vet inte ens vilket sökord jag ska använda för att googla fram det. ”cykel” kan betyda så många olika sorter. Vad heter den cykel jag ska ha? Racer? Landsvägscykel? Nåt annat? Vad är egentligen en hybrid? Och när jag väl hittat en cykel som på bild ser ut ungefär som jag tror en lämplig cykel ska se ut så är det inte tumstorlekar man ska titta efter. Nejdå. 28 tum är helt fel i det här sammanhanget. 51 säger vi kanske. Eller 60? Inte vet jag?! Vad är det för storlekar? Vad ska jag kika efter för features i övrigt? Kan jag köpa en begagnad cykel, eller bör jag ah en ny för att våga lita på den? Är det nåt märke man bör spana efter? Nåt märke man bör hålla sig ifrån? Hur många växlar? Jisses… jag får hjärtklappning bara av att fundera på det. Hur ska det här gå?

söndag 9 oktober 2016

Springa med barn kan vara väldigt tålamodsprövande

Idag stod ca 5 km löpning på schemat. Jag tyckte att barnen behövde komma ut ur huset så jag frågade om de ville cykla bredvid mig när jag sprang. Det ville de. Det kändes som en bra idé när vi var hemma. Jag skulle få sällskap och de komma ut. Win win liksom.

Det gick bra till en början. I ganska hyfsat tempo tog vi oss mot skogen. Efter en dryg kilometer tyckte äldsta att det började kännas långt, och ville ta en genväg. Han fick cykla före en egen väg, medan lilla och jag höll oss till cykelbanan.

Vi pausade en stund vid utegymmet. Testade lite olika grejer där. Det hade regnat så det var ganska blött, och halt. Men kul. När regnet drog igång igen tyckte vi att det var dags att vända hemåt.
Av oklar anledning blev äldsta sur och stack iväg i full fart åt motsatt håll till den väg jag hade föreslagit. Jag hade ingen chans att hinna med honom. Lilla var orolig och bekymrad som vanligt när storebror blir arg. Efter en stund kom han faktiskt tillbaka och vi kunde prata och diskutera vilken väg som var mest lämpad att ta hem. 

Stora fick cykla före. Lilla tjatade hål i huvudet på mig på hemvägen. Det var inte någon mental avkoppling att ta barnen med på ett träningspass. Just nu är jag osäker på om jag gör om det, i närtid. Jag tycker fortfarande att det är en bra idé, i teorin, men det är väldigt mycket mer påfrestande än att bara springa med sig själv som sällskap.

onsdag 5 oktober 2016

Summering av september

Nu är det ny månad och hösten tar allt mer plats i både humör och trötthetskänsla.

Jag passar på att summera september.

17 olika träningspass har jag fått till. Det är löpning, funktionell träning, yoga, step och styrketräning. Jag gillar att blanda!

Jag har hållit mig till mitt mål att springa minst 13 km varje vecka. Än så länge håller planen för att få ihop 250 km före årsskiftet - räknat från nån gång i slutet av augusti. Det är jag mycket nöjd med! 6 veckor har jag hållit på med det.

Hittills har oktober börjat bra! Lite spring, lite step och intensiv funktionell träning på lunchen, idag har jag en dejt i gymmet med en kollega och imorogn är det ett yogapass inplanerat.

Jo, det här med att ha ont - jag tror jag börrjar få fason på höften! Det var länge sen jag hade så där intensivt ont att jag låg vaken på natten. Jag känner ju fortfarande av det ganska ofta, men mer at det är en "känning" än att det gör ont. Knät ger sig också till känna emellanåt. Jag kommer antagligen alltid dras med det. Det var nåt som blev dumt den där cykel/bilkrocken för ca 4 år sen... Men så länge jag kommer ihåg att pressa det utåt vis knäböj och grodhopp och liknande så går det bra. Sen är jag lite stel ibland i knät förstås, men det hör väl till när man blir gammal... ;)

måndag 3 oktober 2016

Låg puls

I lördags var det 40-årskalas hos en god vän. I söndags gav jag mig ut i spåret. Nöjde mig med fem kilometer och valde att hålla låg puls hela vägen. Så det gick långsamt. Men det var rätt skönt. Det tog väl en stund innan jag riktigt kom in i den där meditativa rytmen men den kom till slut. Just det där att känna att orken inte tar slut. Det går att fortsätta längre. Om tid och övriga aktiviteter hade tillåtit. 

Simma, sam, summit.

Jag har varit lite dålig på att uppdatera här. Har inte riktigt tid att skriva så mycket ikväll heller, men jag måste ju berätta för er att jag har varit och simmat 1000 meter, i simhallen.

Jag började vid skylten "Motionssim" men det gick oerhört långsamt, så jag flyttade över till "snabbsim". Efter ett tag kom det två äldre damer in i "min" fålla och de tyckte att det var bättre att simma bredvid varandra och småprata än att faktiskt simma, så när banan bredvid fylldes på med fyra riktugt snabba killar kände jag mig ivägen och flyttade över till "lek" där det bara var en annan person som simmade (och ingen som lekte)... Det var skönt och tevligt. Jag fick kramp i vaderna när jag skulle upp ur bassängen. Det var lite oväntat tyckte jag... Satt en stund i bastun efteråt. Det var härligt! Det blir minsann fler gånger!

Och så har jag börjat spana efter en crawlkurs. Fortsättning följer. 

Anmäld!

Idag anmälde vi oss till både Tjejvättern och Vansbro tjejsim. Nu är det på riktigt.